Een reis naar Afrika

2014

Afrika is niet het gemakkelijkst continent om naar toe te reizen; zeker niet in je eentje. De mensen zijn arm en verdienen niet meer dan € 20 in de maand. Voor mij was het dus een extra uitdaging om het hoofd boven water te houden. Ondanks dit feit, heb ik een aantal leuke mensen ontmoet waaronder een 3 tal sjamanen, hier maraboets genoemd.
Lees meer .............

Reisverslag Cuba

Mei 2014

Toen Afrikaanse slaven moesten werken op de plantages van Zuid-Amerika, mochten ze hun oorspronkelijke Afrikaanse godsdienst niet behouden. Ze moesten het Katholicisme aannemen. Dat namen ze aan maar ze vergaten hun oorsprong niet.
Lees meer.....

Reisverslag naar het Oosten

December 2013/januari 2014

Van de vele bijzondere dingen die men in landen zoals Laos, Vietnam en Thailand kan zien, zijn die van de natuur, de religie (animisme, sjamanisme en het boeddhisme) het meest aansprekend. Hier verbind men zich nog met de wezens (spirits) van de natuur of hogere Lichtwezens, Engelen of Boeddha’s.
Lees meer..........

Sjamanistische reis Nepal 2013


Vol verwachting reizen wij af naar het veelzijdige land Nepal voor een studiereis. Nepal een land van vele klanken, religies, symboliek en rituelen. We zullen er velen horen, zien, aan deel nemen en aan mogen ruiken. Het was in één woord geweldig. We hebben mooië, kleurrijke mensen ontmoet, prachtige verhalen gehoord en uitnodigingen gekregen. We waren in een schitterende flow waarbij ‘samenkomen’ een sleutelwoord werd.
Lees meer......

Sjamanenreis 2010


Searching Deer en twee van zijn studenten (Sylvia van Erning en Anita van Dormalen) in opleiding maakte een indrukwekkende reis naar Nepal. In Poklara ontmoetten zij twee oude sjamanen die een ceremonie voor hen hielden. Searching Deer bad ook voor de genezing van een andere sjamaan, sterk was de energie en diep de ontroering die volgde. Ook de zoon van de sjamaan kon zijn tranen niet bedwingen.
Deze uitwisseling maakte het voor ons allen tot een onvergetelijke gebeurtenis.

searchting Deer ontvangt een inwijding van een Nepalese sjamaan

Lees ook het verslag van Sylvia van Erning
Ingewijd als sjamanca 'Roaring Lion'