Terugblik 2012


EIGENTIJDS FESTIVAL 2012: 7 t/m 10 juni Vierhouten

EIGENTIJDS FESTIVAL : "DE BEKRACHTIGING van de TWAALF"

Aan de 12 sjamanen en alle andere mensen die het Grote Ritueel voor Dienstbaarheid aan de mensheid mogelijk hebben gemaakt.

Allereerst wil ik jullie allen hartelijk bedanken voor jullie medewerking aan de Ceremonie.
Ik heb van veel mensen gehoord dat er een geweldige kracht vrijkwam…….
Sommigen mensen zagen (en zij waren niet bij de Ceremonie aanwezig) in het donker van hun tent netwerken van licht verschijnen!
Zelf zag ik allemaal glimlachende, blije en ook van ontroering huilende mensen op het veld. Het was net of er een grote bloem openging.
Als sjamaan schedeldrager en ik noem mezelf wel eens “klokkenmaker” denk ik dat het succes gelegen ligt in het feit dat we onze visioenen zo precies mogelijk gevolgd hebben. Als we voor onszelf aan het regelen waren geslagen, dan was het ritueel te vroeg of te laat uitgevoerd, mislukt of kapot gesprongen.
Vond je het ook niet toevallig, dat het op het moment van het ritueel windstil werd, de zon doorbrak, een kleine wolk voorbij de zon trok in de vorm van een hart (Richard van Rijswijk)

Richard gaf die avond een mooie voorzet in de opening van de ceremonie.
Roelien sprak liefdevol over dolfijnen en de lemniscaat van de vliegende draak.
De mantragroep: Hans, Martien zongen vanuit hun hart voor het publiek.
Patrick, wat heb je mooi gespeeld op je mooie dubbelfluit, als fluitspeler houd ik daar zo van. En dank ook voor het trommelen samen met jouw trommelaars
Anisha, Marjolijn, Hanneke, Rymke en Yolanda, wat hebben jullie subtiel de elementen uitgebeeld en ook Anisha de I am a Wave song.
Jan Errit, wat was je een echte pilotman in het veld, je bracht de mensen in resonans met ons.
Bianca, wat heb je het pentagramritueel krachtig uitgebeeld, je stem klonk goed en duidelijk over het veld.
Vuurmannen wat heb ik jullie er graag bij vanwege de mannelijke kracht die jullie inbrengen, maar ook jullie zorgzaamheid in omgang met de offers die gebracht werden!
Hoedsters, wat een machtig gezicht, dat ronddragen van de vaandels op het Om Ram…. De rillingen liepen over je rug. En dank voor het brengen van het tirta naar de krachtplaatsen.
Peter dank ik speciaal voor zijn dienstbare ondersteuning door middel van het voorprepareren van kokosnoten etc, etc. etc.
Van mijn groep dank ik Cilly, Sylvia en Catharina voor ondersteuning bij workshops (een kopje thee, een glas water, sigaretje) En wat gebeurde wel allemaal niet tijdens deze workshops!
Sorry dat ik jullie workshops niet allemaal meer (er nog bij) kon waarnemen, het werd anders wat te veel. Het ging goed hoorde ik.
Jeanet, dank je wel voor het mooie verhaal dat je vertelde……….. aan het slot van de avond.
Erwin en Mike: perfecte timing van het geluid zeg! Het sloeg in als een bom…..
Marjolijn (en ook jullie sjamanen) dank voor de ketting. En dank ook Marjolijn voor het gebruik van jouw prachtige 4 elementenvaandels.
Henkjan (en medewerkers/ vrijwilligers) dank voor het organiseren van het festival en het faciliteren van het ritueel.

Nu nog dit: verschillende mensen doen mij nu reeds allerlei voorstellen om weer…… “zo'n ritueel” te houden. Ik moet jullie zeggen dat ik het gewoon even loslaat, alleen in die zin dat ik weet dat de Grote Geest ons aanwijzingen in dit zal geven hoe en wat.


Zoals Roelien zei waren we op het veld een grote schotelantenne. Zo kunnen we ook als een schotelantenne dromen opvangen die zeggen welke weg we moeten gaan en exact het ritueel of de beoefening dromen die nodig is. We zijn dan tot een “droomlaboratorium” geworden. Die dromen kunnen jullie dan wel naar mij opsturen en van daaruit zoeken we de weg verder, geleid door de Geest. We gaan het niet zelf doen en we willen ook niet het ego op de voorgrond plaatsen.
Stuur dus je dromen in de toekomst naar me toe. Dan bestuderen we ze eerst. Je hoeft niet alle dromen te sturen, maar die dromen die aanwijzingen geven over een ritueel, een beoefening, een meditatie, een symbool.
Stuur ze naar: info@oerlied.nl
Nogmaals dank ook de pentagramgroep voor het indrukwekkend uitbeelden van het pentagramritueel.


En zoals Roelien zei:
“Dit was het mooiste ritueel ooit wat we samen hebben meegemaakt”.
Ik voeg daar aan toe: "dankzij jullie" en dan besluit ik nu met:

Als God het Wil
en het wederom door het team van het eigentijds festival gefaciliteerd kan worden,
dan doen we nog een keer zoiets en zal ik mij dienstbaar opstellen.

En dan zegt Merlijn:
Waar veel licht is, zal Schaduw zijn. Zij kunnen niet zonder elkaar. U heeft samen veel licht ingebracht, probeer ook de schaduw op te eten!
Furthermore, well done my brothers, my sisters. Walk the way.

( Foto's)

Sjamaan schedeldrager Searching Deer