Terugblik 2013Eigentijds Festival 2013: 6 t/m 9 juni Vierhouten

Op donderdagmiddag opende sjamaan Searching Deer d.m.v. klank en het aanroepen van de windrichtingen op het tipiveld het festival voor de workshopleiders en vrijwilligers in het gelegde pentagramteken dat door de 7 raadsmensen was verzorgd.

Vrijdagmiddag was er een interessant kampvuurgesprek geleidt door Harmen de Haas waarbij Searching Deer en Henk-Jan de Blauw met elkaar van gedachte wisselde over het stichten van spirituele gemeenschappen.

De workshop 'Het Open Hart' van sjamaan Searching Deer was er ook dit jaar weer een van ontroering. De harten van de deelnemers werden geopend door een mantra SAT KAR TAR en een roosmeditatie van dankbaarheid en liefde.

De workshop 'van Harte Vrouw, van Harte Man' door Roaring Lion Sylvia van Erning.
Was vol van ontroering, verbinding, confrontatie en dankbaarheid.
D.m.v. ademhalingsoefeningen, Tibetaanse helende klanken en een krachtige mantra voor het openen van het hart werd een bedding gecreƫerd om via een hartmeditatie met elkaar een polariteitsoefening te doen waarin de mannelijke en de vrouwelijke energie elkaar konden ontmoeten om te verbinden.

Het concert voor de deva's op zaterdagavond.
Een concert opgedragen aan de hogere kosmische krachten als dank voor hun toewijding.
Klassiek fluitspel gecombineerd met klankschalen, mantrazang en beweging.
Ondersteund door een prachtig verhaal van de vogel met de gouden veer en afgesloten door de mantra van dankbaarheid en het uitreiken van een bloem aan de toehoorders.

SAMEN-KLANK ( workshop voor kinderen van 5 t/m 12 jaar) door Messenger Cilly Climberger
Met Open Hart wandelend door heemtuin 'de Heimanshof '.
Langs, in, op en onder de elementen. Ruikend, kijkend, voelend en luisterend. Klanken makend op verschillende instrumenten en pratend met de vogels genoten wij.
"Wat heeft het leven voor zin
als een mens de eenzame roep
van de nachtzwaluw
niet meer kan horen
of het gesprek van kikkers
's avonds rond de vijver."
Indianenhoofd Seattle

Tijdens de workshop van Clear Sky Bianca Meurs kregen de deelnemers praktische lichaamsoefeningen om het droomlichaam te activeren. En ontmoetten ze tijdens een trancereis hun hartbeschermer zodat ze voortaan altijd een aanspreekpunt hebben om te communiceren met hun hart.

Strorytelling Woman Jeanet Landman ontroerde haar deelnemers met een prachtig verhaal van de Godin over vruchtbaarheid en leven.

Bij de workshop van Sparkling Star Martien van den Berg konden de deelnemers zich onderdompelen in een bad van klanken, mantra en liederen. Waarbij er een web van liefde werd geweven.