Terugblik 2008


Datum: Juni 10, 2008

30/01/08 TV-Noord uitzending

02/02/08 Initiatie Roelien de Lange

06/08  Eigentijds Festival Vierhouten: de Kracht van de Moeder

30/01/08 SJAMANISTISCH HUISMUSEUM op TV-Noord

TV-Noord schenkt in haar uitzending aandacht aan het werk van sjamaan Searching Deer door een inkijk te geven in het sjamanistisch huismuseum. De sjamaan legt aan de hand van een Tibetaanse klankschaal uit dat ook een mens een mooie toon kan voortbrengen als hij zichzelf ontspant. Searching Deer demonstreert dit door een klinkende schaal af te klemmen als voorbeeld hoe stress en spanning de mens afklemt zodat de levensenergie niet langer meer van je afstraalt.

02/02/08 SJAMANEN INTITATIE VAN ROELIEN DE LANGE

Roelien

Searching Deer mocht op zaterdag 2 februari Roelien de Lange inwijden als sjamaan. Roelien is schrijfster, kunstenares en oprichtster van de Elfenbank en de School voor Sjamanisme. Het deed me genoegen deze "vriendin in het sjamanisme" te bevestigen en te eren met deze inwijding tot sjamaan. Het was een ontroerende gebeurtenis bij de hunebedden van Havelte.

RoelienVoor Roelien was een belangrijk moment het drinken van de melk van de Moedergodin uit de stagbowl (hertekom uit Glastonburry). Ook de sjamanentest, waarbij Roelien belaagd werd door "boze spirits" maakte nogal indruk. Roelien doorstond de test en werd als sjamaan geboren. De oeroude schedel van de voorvaderen hield ze als een dierbaar en haar bekend voorkomend voorwerp in de handen. Het publiek deelde in de gevoelens via dit unieke gebeuren.

Roelien
Sjamaan Searching Deer

Roelien schrijft zelf nog in een brief: ...en dan geeft Searching Deer mij, in zo'n prachtige bokaal, de sojamelk met heerlijke honing voor mijn nieuwe geboorte als sjamaan...Zo heeft hij heel veel dingen aangevoeld die ik hem nooit heb verteld maar die mij diep raken. Dankjewel Searching Deer.Roelien    Roelien

JUNI 08 EIGENTIJDS FESTIVAL VIERHOUTEN: de KRACHT van de MOEDER

Sjamaan Searching Deer heeft samen met Bianca Meurs Clear Sky en Maria Bregitta Hazeborg-Schuitemaker wederom een krachtig en prachtig ritueel op het Eigentijds Festival (juni 08) verzorgd.
Vele aanwezigen mochten een energetische doorbraak ervaren vanwege de Hogere Energieen die door hen heenstroomden. Er was o.a. een man aanwezig die al vier jaar zijn linkerduim niet meer kon gebruiken. Een zogenaamde "dove" duim. Gedurende het ritueel van "De kracht van de Moeder" begon de duim te tintelen en nadien was het gevoel in de duim weer terug en kon deze weer gebruikt worden. Veel mensen mochten oud zeer opruimen. Er kon weer ruimte komen voor ontspanning, heelheid en persoonlijke stevigheid. De Godin Kuan Yin was zeer zeker met haar mededogen aanwezig en zorgde voor een vrolijk en blij samenzijn.