Bezoek aan Glastonbury/Avalon


Datum: May 7, 2007

Searching Deer heeft in de periode van 28/4-6/5 met een aantal medewerkers en vrienden Glastonbury in Zuid-West Engeland bezocht. Een van de hoogtepunten was het bijwonen van een inwijding tot sjamaan. Daarnaast werd het Beltane-feest bijgewoond. Een magisch en leerzame vakantie!

Searching Deer bezocht in de periode van 28 april t/m 6 mei 07 met een aantal medewerkers en vrienden de provinciestad Glastonbury in Somerset, Zuid-West Engeland. De stad staat bekend als een heilige plaats en bedevaartsoord zowel voor Christenen als voor aanhangers van natuurgodsdiensten. Volgens de overlevering zou hier het keltische christendom zijn ontstaan nadat Jozef van Arimatea zich hier gevestigd had. Tevens zijn er aanwijzingen naar de Heilige Graal en de legende van koning Arthur te vinden. Op de Glastonbury Tor bevindt zich de ruine van St. Michael's kerktoren. Een spiraalvormig pad loopt naar de top. Een eeuwenoud labyrint. Aan de voet van de Tor bevindt zich de Chalice Well (de Bron van de Kelk), een actieve bron. Dit zou de plaats zijn waar de kelk van het Laatste Avondmaal (Heilige Graal) begraven ligt. De bron wordt als het vrouwelijke aspect van de godheid vereerd terwijl de Tor als het mannelijke aspect van de godheid wordt vereerd.

Een van de hoogtepunten van deze reis was de inwijding van Tineke ten Cate als sjamaan. Tineke is voorzitster van de Stichting voor Sjamanisme te Dalfsen en heeft de laatste twee jaren bij Searching Deer gestudeerd. Middels een peruaanse en westerse ceremonie bij de Chalice Well ontving Tineke van Searching Deer haar inwijding. Searching Deer wil in de toekomst vaker deze plaats bezoeken om het westers sjamanisme meer onder de aandacht te brengen. Evt. inwijdingen zullen hier dan ook plaatsvinden.

Tevens werd in deze periode het Beltane-feest op 1 mei door de groep bijgewoond. Een vruchtbaarheidsfeest waarbij het "witte" water (ijzerarm/vrouwelijk) en het "rode" water van de bron (ijzerhoudend/mannelijk) worden samengevoegd, de vier windrichtingen worden aangeroepen en uitgebeeld en als reinigingsritueel over het vuur gesprongen wordt. Vervolgens wordt de meiboompaal geplaats, deels overgoten met het water, een bloemenkrans op de top gezet en worden er door dansende mannen en vrouwen rondom de paal rode en witte linten geweven. Een mei-koning en mei-koningin worden gekozen. Een bijzonder en vreugdevol feest en fantastisch om te ervaren.